Het verhaal van

Dutch Dough

Dutch Dough, wat betekent dat eigenlijk? Dough (spreek uit ``Dooh``) is het Engelse woord voor deeg, de basis voor onze donuts!
Waarom dan Dutch Dough?
Wij zien donuts sterk als een Amerikaanse snack, wat natuurlijk ook zo is. Echter: de donut valt terug te leiden naar de Nederlands oliebol! Dutch Dough brengt dus eigenlijk de Amerikaanse oliebol naar Nederland. Maar…. dan wel op z’n Nederlands, met Nederlandse smaken naast de Amerikaanse smaken.
Dutch Dough, Delicious Donuts! Heerlijk.

Ik waardeer enorm dat je op zoek bent gegaan naar heerlijke authentieke donuts. Helaas ben ik per direct met de werkzaamheden voor de donuts gestopt. De website blijft voorlopig nog in de lucht maar het is niet meer mogelijk om te bestellen.

onze

Missie

Dutch Dough heeft als doel heerlijke, natuurlijke en ambachtelijke donuts te bakken. De donuts worden door mensen gemaakt. Geen perfecte fabrieksdonuts, maar donuts met karakter! Een authentieke donut dus waarbij de ingrediënten zoveel mogelijk terug te leiden zijn naar natuurlijke producten!

Een Dutch Dough donut is geslaagd wanneer het deeg goed is gerezen. Dit zorgt er voor dat de donut niet te lang in het vet hoeft te liggen en na het bakken een zachte bite heeft. Dit komt de smaak ten goede!
Ons streven is om donuts zo puur mogelijk te houden. Een donut wordt wel in het vet gebakken, maar dat betekent voor Dutch Dough niet dat deze vet moet zijn, liever niet zelfs! Door de donuts te maken van deeg in plaats van beslag wordt er minder vet opgenomen in de donut. Daarnaast hoeft een goed gerezen product minder lang te bakken en voorkomt een goede baktemperatuur een onnodig vettig product.
Dus: hoezo vet? Alleen VET LEKKER!

onze

Geschiedenis

Dutch Dough is in 2016 opgericht door Esther Schaaij. Als hobbybakker heeft ze een passie ontwikkeld voor deeg en zoet gebak. Met deeg kun je alle kanten op. Het is geweldig om met deeg bezig te zijn want het leeft! Donuts zijn een geweldige combinatie op tussen deeg en zoet gebak. Mede door bezoeken aan familie in de Verenigde Staten is ze ook donuts gaan bakken. Na lang twijfelen heeft ze besloten Dutch Dough op te starten zodat ze ook mensen in Nederland kunnen ervaren hoe lekker en divers versgebakken donuts zijn.